ProKit Fugenboy handleiding

Gebruiksaanwijzing Fugenboy

De Fugenboy is een gepatenteerd hulpmiddel voor het maken van alle siliconenverbindingen - zonder maskering.

Benodigd

Naast de Fugenboy zijn voor het voegen:

  • een geschikt afdichtmiddel (bijv. Siliconen),
  • een kitpistool en
  • een plantensproeier gevuld met zeepwater (afwasmiddel en water) of een speciaal voor het type kit geschit gladmakend middel vereist.

Werkwijze

  1. De patroonspuit wordt op de voegbreedte afgesneden; vervolgens werd het afdichtmiddel geïnjecteerd zonder voorafgaande maskering in de eerder gereinigde verbindingen en besproeid met het zeepwater.
  2. Nu wordt het gereedschap (5 - 17 mm) iets schuin op de tegelvloer geplaatst en met een lichte druk in de trekrichting in de voeg gesneden. De scherpe rand is altijd zichtbaar in de snijrichting. Tussendoor moet de joint boy regelmatig worden stopgezet en moet overtollig materiaal van het natte gereedschap worden geschraapt. Door het gereedschap te kantelen, kunnen gewrichten gemakkelijk worden gekruist.
  3. Hoekverbindingen onder een hoek van 45 ° worden uit de hoek bewerkt. Het gereedschap moet altijd vochtig worden gehouden met een egalisatiemiddel om kleven van de kit te voorkomen. Bij het werken met acryl mag echter geen gladmakend middel worden gebruikt.
  4. In uitzettingsvoegen wordt het overtollige materiaal met het ronde gereedschap verwijderd door lichte druk uit te oefenen.
  5. Vervolgens kunnen de verbindingen worden bewerkt met de kleine of grote straal van het gereedschap om de verbinding naar behoefte hoger of lager te laten zinken. Dit kan worden bereikt met elke gezamenlijke optimale randhouding.
Copyright © 2013-present, Inc. All rights reserved.